Meten is weten!

Een tijd terug had ik er al over gepost op Facebook. Het bijkomende voordeel van lid zijn van de drumfanfare. Misschien heb je het gezien, misschien nog niet. In deze mail ga ik iets dieper in die post.

Lees meer »

Verleidingen

Als je me kent, dan weet je dat ik Katholiek ben. De praktiserende soort. Oftewel zo eentje die op zondag naar de kerk gaat. Afgelopen zondag ging het Evangelie over de verleiding van Jezus door de duivel. Tot drie keer toe probeert de duivel Jezus te verleiden en drie keer toe weerstaat hij die verleiding. 

Lees meer »

Tijd voor jezelf

Hoe vaak doe jij iets voor jezelf? Iedere week, iedere dag, één keer per maand of misschien, als je er nu even over nadenkt, helemaal nooit. Vaak vergeten we onszelf. Zijn we druk met ons gezin, ons werk en alles wat het leven ons voor de voeten gooit. En aan het einde van de dag zijn we onszelf totaal vergeten.

Lees meer »

Carnaval en rokjesdag

Als echte Brabantse houd ik wel van carnaval. Ik was dan ook blij dat we dit jaar weer mochten. In mijn dirndl ging ik dus zondagmiddag richting de "tent". Een beetje koud was het nog wel aan de benen. Dus zal ik ook blij zijn wanneer de temperaturen er weer naar zijn dat de panty's en mayo's in de kast kunnen blijven.

 

Lees meer »

Goede voornemens

Ik val maar meteen met de deur in huis: Heb jij je goede voornemen al opgegeven? Ben je nog steeds lekker bezig met afvallen, gezond eten, meer bewegen? Of moet je eerlijk toegeven dat de klad er al in is gekomen, of de eerste scheurtjes in je voornemen al zichtbaar beginnen te worden?

Lees meer »

Ik was een junk

Ja, ik was een junkie. Ik was verslaafd ………… aan suiker! Met hypnose kwam ik ervan af. Niet zonder slag of stoot, maar de keuze voor suikervrij ging makkelijk. De afkick verschijnselen horen er gewoon bij. Maar wat ben ik blij dat mijn lichaam niet meer om suiker schreeuwt. Wanneer ik nu iets eet of drink met suiker ben ik me daarvan bewust en ik geniet er veel meer van. 

Lees meer »

Op eigen kracht?

In het nieuwe jaar kan je er weer helemaal voor gaan. Toch? Heb jij je doelen voor 2022 al bepaald? Heb je bijvoorbeeld al bedacht van hoeveel kilo je afscheid gaat nemen dit jaar? 10, 15 of misschien wel meer. Lees dan zeker even door!

Lees meer »

Emotie eten

Helaas gaat afvallen niet helemaal vanzelf. Iedereen weet dat minder eten en meer bewegen er voor zorgt dat je af gaat vallen. En toch werkt dat niet bij iedereen zo. Het kan zijn dat je door een trauma jezelf saboteert om af te vallen. Tijdens dat trauma heeft je brein een overlevingsstrategie bedacht, alleen is dat nu niet meer handig om te doen. Maar ja, je brein heeft dat geïnstalleerd en blijft het doen. Je brein bedoelt het goed, want ze doet dit om jou te beschermen. Het kan alleen gebeuren dat die bescherming juist een belemmering wordt.

Lees meer »