Kinderen weer naar school!

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 11:04

Vanaf 8 juni mogen de kinderen hier in Nuenen weer volledig naar school. De geruchten gingen al een tijdje rond, toch verheugde ik me er nog niet teveel op. Stel dat het toch niet door zou gaan. 

Op 4 juni kwam daar dan de verlossende e-mail van de directrice dat per 8 juni de school weer volledig open mocht en dat de kinderen weer alle dagen naar school mogen. FEEST!!!

En niet alleen voor mij, de kinderen waren ook dol enthousiast dat ze eindelijk (weer) naar school mochten.

De oudste (6 jaar) miste zijn vriendjes enorm. De jongste (4) verheugde zich ontzettend op het voor het eerst echt naar school gaan. 

Net na haar verjaardag kwam het nieuws dat de scholen dicht gingen. Die maandagochtend 23 maart had ik een verdrietig meisje, omdat ze niet naar school mocht. Ze had kleertjes uitgezocht die ze speciaal voor de eerste dag aan wilde, haar nieuwe Frozen tas die mee mocht, haar nieuwe beker, fles en broodtrommel. Ze was er helemaal klaar voor: de grote school. En toen zei meneer Rutte dat het niet mocht. Dikke tranen!

Bijna 3 maanden zijn de kinderen thuis geweest! Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar hier werd het soms allemaal een beetje veel. Gemopper, geruzie, chagrijn, huilen, driftbuien, boos op elkaar en jezelf. Het is hier in de weken allemaal voorbij gekomen. Normaal gebeurt dat natuurlijk ook, alleen voor mijn gevoel gebeurde het in deze tijd sneller en vaker.

Gelukkig hebben we ook hele mooie momenten gehad. We hebben ook echt kunnen genieten van elkaar. Lekker buiten spelen, meer tijd voor knuffels en stoeien, rondje wandelen (op berenjacht), later naar bed, uitslapen, vaker pyjamadag, plezier maken, samen onder een deken filmpje kijken. Zoals met alles heeft ook deze periode mooie momenten en minder mooie momenten gekend, ups en downs. 

 

En toch ben ik heel blij dat ze afgelopen maandag weer lekker naar school zijn gegaan. Tijd voor mezelf! Tijd om de dingen te doen die er de afgelopen weken bij in zijn geschoten en tijd om weer met mijn volle aandacht aan het werk te gaan.

Ook voor de kinderen is het goed dat ze weer naar school gaan. Het ritme komt terug, er kan weer gespeeld worden met vriendjes en vriendinnetjes en de jongste kon eindelijk haar nieuwe Frozen tas, beker, fles en broodtrommel showen op school.

5 Weken rust en regelmaat!! Want dan begint de zomervakantie.

Liefs!!! 

 

 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.