Afval-race

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 11:17

Misschien heb je op Facebook of Instagram gezien dat ik begonnen ben met een gevecht tegen de kilo's.

Zo'n twee maanden geleden vond ik het hoog tijd worden om afscheid te gaan nemen van mijn babyvet, het op de meest verschrikkelijke plekken verzamelde vet na de geboorte van mijn kinderen.

De oorzaak: Slecht voor mezelf zorgen. Ik at te weinig en wat ik dan at was niet de meest gezonde keuze, sliep slecht en bewoog veels te weinig.

De afgelopen 3 jaar ben ik zo bezig geweest met mijn innerlijke gesteldheid. Mijn mentale en spirituele ontwikkeling dat ik mijn 'verpakking' ben gaan vergeten. 

Wat zowel bij het holisme als bij het Christendom terug komt is dat je lichaam een tempel is. En dat geloof ik, omdat ik geloof dat lichaam en geest samen één zijn: mijn persoon. Je geest heeft een tempel nodig om in te wonen. En in wat voor tempel wil je dan dat jouw geest woont?

Voor mijn geest wil ik graag een mooie, opgeruimde tempel. Dat geeft namelijk rust. Net zoals je bijvoorbeeld onrustig kan worden in een rommelig huis of kantoor. Zo kan je geest onrustig worden in een rommelige tempel. Dus voor mij tijd voor de grote schoonmaak. Nou eigenlijk niet alleen grote schoonmaak maar meer nog een complete renovatie. En dan het liefst duurzaam.

Eind april ben ik begonnen met een plan de campagne. Via internet vond ik een sport instelling in Amerika waarbij ik online, thuis trainingen kon volgen gebaseerd op de trainingen van professionele Latin dansers. Leuk!! In mijn jeugd heb ik veel gedanst dus dit leek mij wel wat. En ik ben van mening dat wanneer je jezelf open zet voor verandering de juiste dingen op je pad komen. 

Vrijwel direct na mijn aanmelding kreeg ik een e-mail met de mogelijkheid mee te doen met een studiegroep: 6minutestudy. In deze groep zou je dan 4 weken aan de slag gaan met elke dag 3 tot 4 oefeningen die per oefening maar 1 of 6 minuten duren. Aangezien ik al heel lang niet meer had gesport leek het mij heel verstandig hier mee te beginnen om mijn conditie weer op te bouwen.

Het begin van deze studie was erg confronterend. Er werd gevraagd om jezelf te meten en te wegen en een foto van jezelf in sport kleding op te sturen. En dat dan elke week. Pijnlijk momentje: mijn buikomvang bleek de afgelopen 7 jaar ontwikkeld te zijn naar 114cm. Geen wonder dat ik moeite had om dat in een maatje 42 te persen. De foto was ook niet bepaald flatteus. Maar goed, vastberaden deze strijd te gaan winnen en vol goede moed heb ik toch alles netjes door gegeven.

De ondersteuning vanuit de organisatie is echt geweldig. Iedere dag ontvang ik een motivatiemail met daarin de oefeningen voor die dag en een voorbeeld maaltijdplan, iedere week een overzicht met recepten en een boodschappenlijstje en iedere week een mail met het verzoek je resultaten in te sturen, inclusief foto's. Dus dat deed ik netjes iedere week. En een FB groep met allemaal enthousiaste mensen met dezelfde mindset van over de hele wereld.

Na 4 weken van de eerste fase moesten we ons eindresultaat doorgeven. Voor mijn gevoel was er in de afgelopen 4 weken nog niet zoveel gebeurd. Dus met lood in mijn schoenen ging ik aan het meten en wegen. Zie je wel nog geen kilo afgevallen! Totdat ik de meetresultaten van die laatste week in ging vullen op mijn measurement tracker. In totaal was er 50cm in omvang van mijn totale lichaam verdwenen! In 4 weken tijd ging mijn heupomvang van 122cm naar 116cm en mijn buikomvang van 114cm naar 96cm. Ik stond versteld en zelfs toen ik de begin foto's naast die laatste foto's zette zag ik pas dat er wel degelijk iets gebeurd was. 

Ok en dan? 4 Weken netjes een programma gevolgd en nu? Gelukkig hadden de mensen van BodyFX daar ook over nagedacht: Fase 2 van de 6minutestudy begon.  Nu al weer ruim 2 weken in fase 2 en ben ik alweer 5cm buikomvang kwijt.

Maar met sporten alleen kom ik er niet. Mijn eet gewoonten hebben ook een drastische metamorfose ondergaan. Vanaf nu elke dag ontbijt met yoghurt en fruit, salade voor de lunch, avondeten en twee keer een gezonde snack.

En ik merk dat nu ik beter voor mijn lijf zorg mijn geest mij erg dankbaar is. Ik heb meer energie, goeie ideeën en meer helderheid. 

Ik denk dat ik deze strijd wel ga winnen. Mijn doel: buikomvang van 75cm. Nog iets minder dan 20cm te gaan! En vanaf 1 juli staat het volgende programma al weer klaar! 

 

Liefs,

 

Karlijn 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.