Tijd voor jezelf

Hoe vaak doe jij iets voor jezelf? Iedere week, iedere dag, één keer per maand of misschien, als je er nu even over nadenkt, helemaal nooit. Vaak vergeten we onszelf. Zijn we druk met ons gezin, ons werk en alles wat het leven ons voor de voeten gooit. En aan het einde van de dag zijn we onszelf totaal vergeten.


Vanochtend had ik even me-time. Tijd om even echt aan mezelf te werken, mijn eigen ontwikkeling.
Want ook al ben ik therapeut, ook ik moet goed voor mezelf blijven zorgen. En niet alleen op het gebied van op tijd een keer de beentjes omhoog met een goed boek, dagje sauna of bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Maar zeker ook op geestelijk en emotioneel vlak.

Dus vanochtend heeft een collega me onder handen genomen. Met een paar collega hypnotherapeuten hebben we een verbondje dat we elkaar helpen. Dus vanochtend was het mijn beurt om een sessie te ontvangen. Ze heeft een regressie gedaan waarbij je, onder hypnose, terug gaat in je verleden om uiteindelijk bij het ontstaan van een bepaald gevoel uit te komen. En wanneer je bij het ontstaan bent, dan ruim je het daar op. En doordat het daar wordt opgeruimd, met wortel en al wordt het probleem eruit getrokken, heb je er nu geen last meer van. Dan is dat gevoel in het nu en voor de toekomst verdwenen.

Ik vind het altijd heerlijk om aan mijn eigen ontwikkeling te werken. Door persoonlijk te groeien kan namelijk ook mijn praktijk groeien. Door zelf inzichten op te doen ben ik daarna weer beter in staat om mijn klanten te helpen. En uiteindelijk heb ik daarvoor een praktijk opgericht. Om mijn klanten te kunnen helpen. Daar haal ik mijn energie uit. Waar haal jij je energie uit? Waar doe jij het aan het einde van de dag voor, of voor wie?

Zo heb ik dus ook na deze sessie weer een aantal hele mooie inzichten gekregen waarmee ik jou kan gaan helpen. Zo ben ik nu een workshop aan het voorbereiden. Een voorafje voor het moeiteloos afvallen traject. Tijdens deze workshop ga je leren hoe je met een aantal aanpassingen al moeiteloos af kan gaan vallen. Bijvoorbeeld door te gaan geloven dat je alles mag eten. Juist als je af wil vallen.

Dat is dus het eerste inzicht dat ik had om te gaan doen. Het volgende inzicht was dat ik meditaties op wil gaan nemen en die met jullie ga delen op mijn website. De eerste vier komen de komende weken als een reeks in de Facebookgroep. Bezoek dus regelmatig de website voor nieuwe meditaties, informatie over workshops en andere gratis dingen. Zoals deze blogs ;-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.