Carnaval en rokjesdag

Als echte Brabantse houd ik wel van carnaval. Ik was dan ook blij dat we dit jaar weer mochten. In mijn dirndl ging ik dus zondagmiddag richting de "tent". Een beetje koud was het nog wel aan de benen. Dus zal ik ook blij zijn wanneer de temperaturen er weer naar zijn dat de panty's en mayo's in de kast kunnen blijven.

 

Carnaval
Waar veel mensen, vooral van boven de rivieren, denken dat Carnaval een feest is van volledig los geslagen jezelf vol laten lopen met alcohol en vreemdgaan. Kan ik je vertellen dat dit beeld niet helemaal klopt. Het is vooral een feest van gemoedelijkheid, saamhorigheid en even de boel de boel laten.

Dus afgelopen weekend toog ik met de kinderen naar het buurthuis. Feest vieren en de jongste moest dansen met de Dansmariekes. En dan is er natuurlijk het risico dat je alle "eetregels" en "dieetregels" vergeet. Heb ik geen last meer van, want ik heb namelijk geen "eet-" of "dieetregels" meer. Dus ik heb dit weekend genoten van een paar biertjes en frietjes met een kroket en pizza. En tadaaa, zonder aan te komen of me schuldig te voelen. Waarom? Omdat mijn brein weet dat ik alles mag eten. Daardoor heb ik geen drang naar bepaald voedsel, geeft mijn lijf veel beter aan wanneer ik voldoende heb gehad en geniet ik veel meer van wat ik eet. Zo ligt er al twee weken een Cote D'Or reep open in de la. Heb ik drie stukjes van gegeten. Hij hoeft niet meer in een keer achter elkaar op, omdat het eigenlijk niet mag en daarna voel ik me k**, omdat ik iets gegeten heb wat eigenlijk niet mag. Ik mag het gewoon eten, vandaag, morgen, volgende week, volgende maand. Mag gewoon. Dus ik eet één stukje en daar geniet ik van en dan is het genoeg. Want morgen mag ik weer een stukje en volgende week mag ik ook weer een stukje. Weet je hoe relaxt dat is!! En ondanks dat blijven de kilo's ervan af. Zonder dieet!

Wil jij ook weten hoe ik dat doe en hoe ik aan die wijsheid kom? Meld je dan aan voor de workshop moeiteloos afvallen dan leer ik je alle ins en outs over afvallen zonder dieet en hoe jij ook gewoon alles mag eten.  

Rokjesdag
Vandaag was ik aan het wandelen in het zonnetje, met mijn jas open. Wat was dat heerlijk!! 
En ineens kwam het in me op: "Wanneer is het eigenlijk rokjesdag? Ik kan niet wachten om weer rokjes zonder panties en mayo's te dragen." 
Kijk jij ook uit naar rokjesdag of dat zo'n dag die je liever ongemerkt voorbij laat gaan? Of vind je dat je eerst voldaan moet hebben aan je afval doel voordat jij je blote benen laat zien? Had ik vroeger wel, ik droeg echt geen korte broek en rokjes nauwelijks. 
Rokjesdag is de eerste dag waarop vrouwen blote benen hebben onder een rokje. Het is dus niet een specifieke datum. Daarom wil ik met jullie de uitdaging aan gaan. De eerste dag in dit jaar dat de temperatuur boven de 18 graden komt delen we een foto op Facebook van onszelf met blote benen onder een rokje. Deal!! Je mag me taggen in je foto dan deel ik daarbij mijn blote benen onder een rokje foto. (Die ik dan natuurlijk ook zelf al heb gedeeld op mijn Facebook ;-)).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.