Meten is weten!

Een tijd terug had ik er al over gepost op Facebook. Het bijkomende voordeel van lid zijn van de drumfanfare. Misschien heb je het gezien, misschien nog niet. In deze mail ga ik iets dieper in die post.

Al vanaf mijn negende speel ik trompet en ben ik ooit begonnen bij de drumfanfare in Netersel. Sinds een paar jaar speel ik weer bij een drumfanfare, alleen nu in Gerwen. Super leuk vind ik dat. Muziek maken is voor mij een uitlaatklep en oplaadmoment. Na de repetitie zit ik vol hernieuwde energie en voor optredens is daar altijd die gezonde spanning. Heerlijk!

Maar wat heeft dat dan te maken met gewichtsverlies. Het heeft alles te maken met motivatie. 
Wanneer je een drumfanfare ziet dan hebben de leden allemaal hetzelfde uniform aan. Nou is zo'n pak niet iets wat je dagelijks of zelfs wekelijks aantrekt. Tussen optredens kan best wel wat tijd zitten. Zeker nu met covid heb ik mijn uniform al een hele tijd niet meer aan gehad.

Eens in de zoveel tijd worden alle uniformen gecontroleerd. En een paar weken terug was het dus tijdens de repetitie zover. Dus thuis heb ik me in mijn uniform gehesen en tot mijn vreugde zat de broek losser dan voorheen. Yes, de kilo's blijven er dus vanaf gaan!

En waarom is dit dan zo'n goede motivatie? Omdat je weegschaal meer dan de helft van je tijd tegen je liegt. Dus heel begrijpelijk dat je daar een haat-liefde verhouding mee hebt. Je gewicht is namelijk onderhevig aan héél veel factoren. Bijvoorbeeld je hormonen, of je vocht vasthoud, net uit bed bent of al de hele dag op. En zo zijn er nog veel dingen te bedenken waardoor je gewicht kan schommelen. 

Zeker wanneer je net begonnen bent met gewicht verliezen en sporten is je weegschaal het onbetrouwbaarst. Doordat je gaat sporten bouw je namelijk spierweefsel op. En daardoor kan het gebeuren dat je in kilo's aankomt. Wat heel teleurstellend kan werken wanneer je kilo's kwijt wil raken. En jezelf teleurstellen, daar doen we niet meer aan!

Meten is weten! En dat zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Want waar je gewicht heel erg kan schommelen is het meten van je omvang veel betrouwbaarder. Dat is namelijk niet aan grote schommelingen onderhevig. En het kan zelfs zo zijn dat je in kilo's aankomt, maar in omvang afneemt. Dit heeft te maken met de massa van spier en vet. Een kilo vet neemt namelijk veel meer plek in beslag dan een kilo spier. Voor het beeld zie de foto onder aan deze mail. Dus zodra je spieren gaat ontwikkelen en vet gaat verbranden zul je dat direct merken in je omvang. 

En waar merk je dat het eerste aan: je kleding! Zeker met kleding die je niet vaak draagt, zoals ik met mijn drumfanfare uniform.

Tijdens het traject voor de hypnotische maagverkleining gaan we dus ook niet meer wegen, maar meten. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.