Al zolang ik me kan herinneren worstel ik tegen de kilo’s. Hoe blij was ik toen ik bijna 20 jaar geleden ruim 20 kilo was afgevallen. Tijdens mijn jaar in een klooster vlogen de kilo’s er door het strenge regime vanaf. Natuurlijk was mijn gedachte toen: “En nu blijven ze eraf!”. Totdat mijn eerste kind geboren werd en ik door de waan van de dag in een half jaar zeker 15 kilo aankwam. Na de geboorte van de tweede werd ik moedeloos van de kilo’s die er niet meer af leken te gaan. Ermee leren leven was niet mijn optie. Ik probeerde van alles, maar baalde als een stekker dat ik het steeds weer opgaf. Ik kwam in aanraking met hypnose en ontdekte dat je met behulp van hypnose ook kan afvallen. Ik hoorde verhalen van mensen die met behulp van hypnose wel 20 kilo en zelfs méér waren afgevallen. Dat zou mijn laatste poging worden. Als dat niet zou helpen, dan zou niets meer helpen.

En nu? 

 

Door hypnose ben ik gestopt met stiekem snoepen en snaaien, na 2 koekjes heb ik genoeg in plaats van het hele pak. Ik voel me ook niet meer schuldig wanneer ik ’s avonds bij een film een bakje chips neem. De behoefte om die hele zak in een keer leeg te schransen is er niet meer. En het snoep van de kinderen is veilig. 

De negatieve gedachtes, dat irritante stemmetje in je hoofd, die zijn door de hypnose veranderd in positieve gedachten over mijzelf, hoe goed ik het doe, dat ik het wél vol kan houden, dat ik er mag zijn. Sexy new me!

Hypnose heeft er voor gezorgd dat ik geen honger meer ervaar, dat mijn lichaam aangeeft wanneer ik voldoende heb gegeten, zonder de rest van de dag honger te ervaren.

En voor degene die mij kennen die weten dat ik niet van het zweverige ben, maar van een praktische aanpak houd. Niet lullen, maar poetsen.

Ik houd van lekker eten en een biertje op zijn tijd, maar ik wil ook mijn gewicht gezond houden. Eén keer per maand gaan mijn vriend en ik een nieuw restaurant uitproberen. Dan mag ik eten wat ik wil. We vieren dan het leven. Om de week genieten we samen op zaterdagavond van een lekker biertje. Het liefst iets wat we nog niet eerder hebben gedronken. Zo blijf ik genieten, maar wel zo dat ik niet wéér kilo’s aankom.

Mensen die mij kennen weten ook dat ik een enorm “popje” kan zijn aan de ene kant. Ik vind het heerlijk om mezelf te verwennen met een thuis-spa moment. Dan een mooi jurkje aantrekken, belachelijk hoge hakken, sexy kousen en een subtiel make-upje. Aan de andere kant ging ik op scouting weekenden (mijn god wat mis ik die) waar je in een tentje slaapt, de douchefaciliteiten vaak te wensen over laten en je meestal tot je enkels in de blub staat. Zo erg dat wanneer ik in de trein naar huis stapte mensen de coupé verlieten vanwege mijn ranzige odeur. Ach ja, niks wat een warme douche niet kan oplossen ;)

En dat ik mijn eigen pad bewandel. Gaat iedereen links, dan ga ik kijken wat er rechts te beleven valt.

Wat ik vind van afvallen: Het zou je niet dag en nacht bezig moeten houden dat je kilo’s wil verliezen. Het mag een ‘bijproduct’ zijn van een gezonde levensstijl waarin je nog steeds kan genieten van de geneugten van het leven ;) Heel eerlijk ben ik qua afvallen ook liever lui dan moe, dus als het dan moeiteloos kan. Dan kies ik zeker die optie.