Reiki

Veel mensen vinden Reiki zweverig. Maar waarom eigenlijk? Ik heb namelijk ontdekt dat het net zo zweverig is als je het zelf maakt. In mijn geval is het dus alles behalve zweverig. Reiki is een alternatieve geneeswijze, her-ontdekt in Japan. Reiki is universeel. 

Bij Moms@Work kun je terecht voor behandelingen, zelf Reiki leren en het laten reinigen van je woning. 

 

Behandelingen:

Wanneer je het gevoel hebt dat je hoofd overloopt, je veel stress ervaart, je last hebt van je spieren, je darmen, maag etc. Of wanneer je last hebt van een chronische aandoening of pijn na een medische ingreep. Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Door middel van Reiki kunnen veel klachten worden verminderd of zelfs volledig weg genomen. Doordat Reiki de blokkades in je lichaam opheft, kan je energie weer vrijuit stromen en je lichaam beter genezen. Wil jij verlichting van je pijn en ongemakken? Neem dan contact op om een afspraak te maken.

 

Zelf Reiki leren:

Wil je graag leren hoe jij anderen en jezelf kan helpen door middel van Reiki? Als Reiki master kan ik je inwijden in de verschillende graden van Reiki. Je begint bij de eerste graad, dan volgt de tweede graad en daarna de master inwijding. 

 

Het laten reinigen van een woning

Een nieuw huis betekent vaak ook een nieuwe start. En dan wil je ook dat jouw huis ook echt van jou is. Nu is dat op papier misschien wel zo, maar in een woning blijven altijd energieën achter van vorige bewoners, positief en negatief. Een huis kan in eerste instantie prettig aanvoelen, soms kom je er na een tijdje achter dat bepaalde kamers of een verdieping minder fijn voelen. Je kan dan je huis door mij laten reinigen met behulp van Reiki. Door de reiniging wordt de negatieve energie verwijderd.

Zeker oude huizen kunnen veel energie bevatten van vorige bewoners of gebeurtenissen. Bij oude huizen is het soms zelfs raadzaam ze ieder jaar te laten reinigen, omdat er zoveel energie aanwezig is.

Wil jij meer informatie over het laten reinigen van je huis of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op!


Wat is Reiki?

Reiki betekent letterlijk universele (Rei) levensenergie (Ki). Het is de energie die zich overal om ons heen bevindt. In ieder mens, dier, plant en voorwerp. Het is her-ontdekt door Dr. Usui in Japan.

Wie heeft Reiki ontdekt?

Reiki is herontdekt door Dr. Usui. Deze man woonde in Japan en ging op zoek naar een methode waarbij je door middel van handoplegging kon genezen. Aangespoord door één van zijn leerlingen die hem had gevraagd waarom Jezus mensen kon genezen door middel van handoplegging en waarom de mensen dat tegenwoordig niet meer kunnen. 

In kloosters kon hij niet de informatie vinden die hij zocht en niemand kon hem verder helpen. Daarom trok hij zich 21 dagen terug op een heilige berg. Daar mediteerde hij en ontving hij visioenen die hem de betekenis verklaarde van symbolen die hij had gevonden. Daarnaast kreeg hij een groter bewustzijn en het vermogen om zichzelf en anderen te helen.

Wat doet Reiki?

Reiki helpt om de levensenergie weer te laten stromen. Het zorgt er voor dat blokkades in het lichaam worden opgeheven en lichaam en geest met elkaar in balans komen. Vaak wordt er gewezen op de chakra's die weer in balans komen. Reiki is geen geneeswijze op zich, het is complementair aan de reguliere gezondheidszorg. Bij terugkerende of ernstige klachten raad ik je altijd aan om een (huis)arts of specialist te raadplegen.

Daarnaast kan Reiki een ruimte of woning reinigen en zegenen. 

Kan ik Reiki leren?

In principe kan iedereen Reiki toepassen. Je hoeft niet eens precies te weten hoe het werkt. Dat weet ik namelijk ook niet. 

Wat je wel nodig hebt is een open-mind. Meestal zijn mensen die Reiki toepassen ook gevoeliger voor paranormale zaken. Daarnaast is het belangrijk dat je gaat leven volgens een paar basis principes: de 5 principes van Reiki.

Wat zijn de 5 principes van Reiki?

De vijf principes van Reiki geven je richtlijnen over de invulling van je leven. Eigenlijk zijn het hele logische richtlijnen om je leven in te richten. 

  1. Vandaag maak ik mijzelf niet boos
  2. Vandaag maak ik me geen zorgen
  3. Ik toon respect voor iedereen die ik ontmoet
  4. Ik ben eerlijk tegen mezelf en tegen anderen
  5. Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven

Leven volgens deze 5 principes versterkt de kracht van Reiki. Voor zowel de beoefenaar als de ontvanger. Deze principes zijn universeel en terug te vinden in de meeste religies in de wereld.

Hoe kun je met Reiki een huis reinigen?

Met behulp van Reiki kun je een ruimte en zelfs een heel huis reinigen. In huizen of ruimtes kan (negatieve) energie blijven hangen van vorige bewoners of gebeurtenissen. Deze energie kun je verwijderen en buiten de deur houden door middel van Reiki. 


Prijs overzicht

Reiki behandeling: € 55,00

Een behandeling duurt één tot anderhalf uur.

  • Kort gesprek;
  • Handoplegging;
  • Na bespreking.

 

Zelf Reiki leren: € 121,00

Op dit moment geef ik enkel de cursus voor de eerste graad in Reiki.

De cursus duurt een dagdeel (+- 3 uur), voor koffie/thee wordt gezorgd en de dag wordt afgesloten met een inwijding. 

 

 

Reinigen van een ruimte: € 50,00

Voor iedere extra kamer/ruimte: € 20,00

Voor het reinigen van een woning met meer dan 3 slaapkamers kan een offerte worden opgevraagd.

Iedere reiniging begint met een kort gesprek en een algemene "sweep" van de te reinigen ruimte(s).